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ID 110552
タイトルヨミ
ギョユ n‐3ケイ シボウサン ノ セッシュ ト シッカン ヨボウ
タイトル別表記
Roles of fish oil (n-3 fatty acids) in health and chronic disease
著者
桑波田, 雅士 徳島大学医学部栄養化学講座
伊藤, 美紀子 徳島大学医学部栄養化学講座
キーワード
fish oil
oxidation
fatty acid
EPA
DHA
資料タイプ
学術雑誌論文
抄録
A balance n-6/n-3 ratio in the diet is essential for normal growth and development and should lead to decrease in cardiovascular disease and other chronic disease. An adequate intake has been estimated for n-6 and n-3 essential fatty acids by an international scientific working group. For Western Societies, it will be necessary to decrease the intake of n-6 fatty acids and increase the intake of n-3 fatty acids. However, they are highly unsaturated and therefore more sensitive to oxidation damage. Nutritional recommendations for disease prevention should take into account the pharmacological properties of n-3 fatty acids (eicosapentaenoic acid, EPA and docosahexaeonic acid, DHA).
掲載誌名
四国医学雑誌
ISSN
00373699
cat書誌ID
AN00102041
出版者
徳島医学会
58
4-5
開始ページ
201
終了ページ
204
並び順
201
発行日
2002-10-25
EDB ID
フルテキストファイル
言語
jpn
著者版フラグ
出版社版
部局
医学系